sobota, 1. marec 2008

Tabatinga - Manaus

Pluti po Amazonki-najdaljsi reki na svetu je posebno dozivetje. V stirih dneh in treh noceh prespanih v viseci mrezi smo prevozili 1500km. Na ladji je bilo poleg 150 ljudi tudi nekaj zivali, med njimi petelini, ki so nas budili ob soncnem vzhodu. Dnevi so se zacenjali ob 6 zjutraj z zajtrkom in koncali ob 9 zvecer, ko smo ze vsi spali. S tremi obroki, sicer dobre a vsak dan enake hrane smo od piscanca ze skoraj letali po zraku.
Pot med Tabatingo in Manaus-em je ena najlazjih tihotapskih poti prevoza kokaina v Brazilijo in naprej v Evropo. Zato nas je prvi dan ustavila in pregledala policija in naslednji dan se marinci. Vendar je to le formalnost, saj je vse ze v naprej podkupljeno.
Na ladji sva bila edina turista poleg g. Antonija - Spanca, ki se ze 20 let ukvarja s tem poslom. Zaradi njegove dolge delovne dobe nama je povedal veliko zanimivih zgodb in nama s tem popestril plovbo do Manausa.

1 komentar:

nina pravi ...

hojla ogledala sem si vse vajine prispevke, mislim, da mokre in mrzle Slovenije prav nič ne pogrešata!!Veliko sreče in lepih ter nepozabnih trenutkov še naprej...
Nina-Tejina sister