petek, 9. januar 2015

Diu island

Tri urna vožnja z lokalnim avtobusom je prava dogodivščina. Predvsem zato ker je veliko bolj doživeta, čeprav moraš imeti dober želodec in se ne smeš ozirati na vse smeti in umazanijo po tleh. Prav tako te ne sme skrbeti letnica avtobusa. In če te pogled čez okno na rdeče pljunke ne zmoti, je vožnja lahko še zabavna. Vas Ghoghla je vstopna točka na otok Diu, katerega s celino povezuje most.
Prvi del popotovanja se je začel z uživanjem ob obmorskem mestecu, kjer so uličice dokaj čiste in mirne. Ko se med sprehajanjem oziraš naokoli ne moreš zgrešiti portugalske arhitekture. Med potjo do  »Forta« ob morju, naletiš tudi na dve katedrali. Tam je lep pogled zahajajoče sonce.
Naslednje štiri dni sva nastanjena v super hostlu z možnostjo uporabe kuhinje in najboljšo sobo z dostopom na strešno teraso. Glavna industrija tukaj je ribolov, turizem, sol. Vsak dan je na tržnici na voljo svež ulov, od raznoraznih rib, do škampov, kalamarov in jastogov. Tako so večeri kulinarično obarvani, saj si kuhava sama po lastnem okusu. Za dober zaključek dneva pa paše tudi kakšno pivce, ki je tukaj na brezcarinski coni se posebno ugoden in tudi izbira vsega je ogromna.

Ob 30 stopinjah čez dan prija ležanje na plaži in osvežitev v arabskem morju, kjer sva kot edina ˝bela˝ zaradi prevelike pozornosti lokalcev raje polezavala malo stran... ja ljudje so res še vedno pristni , prijazni otočani, ki ti naredijo ta mali otoček se bolj poseben.

Ni komentarjev: