torek, 3. januar 2012

Bay of Fires

Postaviva se na cesto, napiseva destinacijo in v treh urah s tremi razlicnimi prevozi premagava 170 kilometrov. Praznina, praznina in se enkrat praznina. Ustaviva se v najvecjem mestecu St Helens. Ob nakupovanju ugotoviva, da so v odmaknjenih turisticnih delih cene se visje kot so ze tako visoke na glavnem otoku. Zato sploh vegetarijancem potovanje sem se bolj odsvetujeva, saj kilogram paprike stane deset eur, paradiznik pet, najceneje pa se dobi jabolka in hruske, ki so po tri evre za kilogram.
Se en hiter stop potem pa presenecenje. Ob cesti, ki vodi na odmaknjene plaze nama ustavi policaj. Povrasa kaj delava v najbolj vrocem dnevu tega poletja in nama ponudi prevoz. Razkazal nama je vec razlicnih kampov in odlocila sva se, da ostaneva v Cosy Corner.
Bele pescene plaze z veliki rdeckastimi skalami se razprostirajo po vsem severo vzhodnem delu otoka. Prehodila sva jih vse od Binalog Baya pa vse do Gardensov, se spotikala po porascenih poteh ter ujela nore razglede na rajske bele plaze.
Imela sva super vreme in odmaknjen koscek zemlje, kjer je z razgledom na ocean stal najin sotor. Brez vode, elektrike, telefonskega signala...le kopalnica s 18 stopinjsko vodo. Naju je malo treslo, Tasmanci pa so v njej uzivali.

Ni komentarjev: