petek, 6. januar 2012

Freycinet Nacional park

Odstopava 70 km nizje do nacionalnega parka Freycinet, kjer sotoriva na plazi Frendly. Dolg zaliv z belim peskom in divjim zivalstvom, kjer naju vsak dan obiskujejo Wolebiti, ponoci pa Posmi.
Eden najbolj obiskanih parkov ima slavni zaliv Wineglass. Do razgleda in plaze vodi vec poti, midva pa sva izbrala pet urni krog, ki zajema se zaliv in divjo plazo Hazard.
Na razgledni tocki sva zaman cakala, da bi se nebo splavilo in da dobiva carobno sliko na hribovito zeleno pokrajino, kristalno morje in beli zaliv.
Napoved dezja za naslednji dan naju je ze zgodaj pregnala iz spanja. Ob cakanju, da prestopava 12 km makadamske ceste, ki se prikljuci na glavno, spoznava zanimiva nemska avanturista. V mesecu dni zelita s kajakom obveslati Tasmanijo, kar pomeni okoli 1500km. Tezave so le z vremenom, saj je Tasmanija v vseh letnih casih nepredvidljiva. V enem dnevu se namrec lahko zamenjajo vsi letni casi.
Zanimive zgodbe in dobra kava, ko nama ustavi francoski par. Veliko njih in pa nemcev po faksu oddide down under, kjer dela in potuje. Zaradi visokega dolarja je drugih turistov polovica manj kot leta prej, in le azijci so tisti, ki si ogledujejo teren, iscejo sluzbe in poseljujejo prazno Avstralijo.
Na Frendly Beach sva kampirala brezplacno in vse, vkljucno z vodo za kuhat je treba prinesti s seboj. Vsak pa mora imeti karto za nacionalne parke, ki je veljavna dva meseca in stane 30 dolarje na osebo.

Ni komentarjev: