nedelja, 8. januar 2012

Nacionalni park Fortescue Bay & Port Arthur

Za premik do nacionalnega parka Fortescue sva premagala 230km. Zadnih 12km nama je vzelo nekaj vec casa, saj gre za stransko slabo cesto. Ob dolgem zalivu postaviva sotor, naslednji dan pa ze zgodaj na pot do rta Hauy. Ob zalivu, nekajkrat gor in dol in po dveh urah na cilju. Razgledi na visoke prepadne pecine v katere se zaletavajo in penijo valovi. Sama, vzhajajoce sonce in neskoncna prostranstva divjine. Ob poti sva prvic srecala crno kaco Tiger, ki je kot vsaka na Tasmaniji strupena.
Po kosilu pa sva naredila s eno turo na drugo stran zaliva. Na plazi sva se skoraj zaletela v morskega leva. Pet metrov dolg slonji morski lev je priplaval na obalo, da tu umre. Po prehojenih se treh urah, ujetih zadnjih zarkih sonca in razgledih , sva le se padla v sotor.
Na tasmanjskem polotoku sva si ogledala tudi zgodovinsko mesto Port Arthur. Nekoc mesto kaznjencev, danes pa velik muzej na prostem. Zapori, cerkve, stavbe usluzbencev, vrtovi... z barko pa smo si ogledali se otok, kjer je bilo takrat pokopalisce .
Port Artur je ena najbolj obiskanih tock v drzavi in tudi mesto, kjer se je leta 1996 zgodila tragedija. Nek moski je na tem mestu pobil 35 ljudi in tam je park v spomin na zrtve.

Ni komentarjev: