sreda, 23. januar 2008

Bocas del Toro

Mejni prehod Kostarika-Panama povezuje star zelezniski most, po katerem vozijo kamijoni in se na tesno srecujejo s pesci. 30 km od meje lezi laguna Chiriqui, ki sestavlja 6 vecjih poseljenih otokov in veliko manjsih. Najbolj turisticen med njimi je Isla Colon, z glavnim mestom Bocas del Toro. Tu zivijo vecinoma crnci, ki se na razlicne nacine prezivljajo od turistov. Tako na ulicah in pred lokali vsak vecer grupa ljudi plese in igra na doma narejene instrumente, karibsko glasbo. S taxi colni se vozis po otokih iz lokala v lokal in pijes pivo za 1 euro, ko je happy hour pa dobis dva.
Najlepsa plaza na otoku je Boca del Drago, polna palm in pescenih zalivov. Sla sva na turo po otokih, videla veliko delfinov, lokalov na samotnih otocnih in snorkljala na koralnem grebenu. Za konec pa plaza Red Frog, cudovita a zal prevec polna turistov.

2 komentarja:

ŠPELI pravi ...

Heey, se pozdravcek od mene... revce, k sm spet nazaj v tej mrzli Sloveniji.. mislm, sej je tut pri nas lepo, pa soncek je bil (baje po dolgem casu in ze tezki depresiji =) )..pomoje sva ga s Spelko uvozile!!
Vidm da se mata full dobr..pa sej, kako se ne bi mela..zdej vem, kako to je in komaj cakam, da se spet kam spelem..wooo.. uživejta še naprej.. cmok obema :) spela
ps..kok so luštni otročki =)

Anonimni pravi ...

Žiujo Matjaž!

Upam da si nama ni že potrebno podajati rok. (pomagajmo si)

Uživajta še naprej.


Striček Lipko z družino.