ponedeljek, 4. maj 2009

Kusadasi & Hierapolis-Pamukkale

Turcija ima okoli 72 miljonov prebivalcev od katerih je 98% muslimanov. V primerjavi z Iranom so ljudje bolj versko odprti. Mladi radi govorijo, da so oni moderni muslimani. Lahko pijejo alkohol in se zabavajo (odvisno od podrocja: velja bolj za obalne dele, kjer je razvit turizem). Zenske imajo vec svobode (enakopravnost od leta 2003) ... rute in dolga oblacila niso vec obvezna.

Iz Teherana sva preko Istanbula priletela v Izmir. Takoj sva zapustila to tretje najvecje tursko mesto in se odpravila 100km juzno.

Kusadasi je obmorsko mesto, ki privablja veliko turistov predvsem z ogromnimi krizarskimi ladjami. Vsepovsod po mestu ponujajo izlet na blizji grski otok Samos, ogled anticnega mesta Ephesus...midva pa sva raje poizkusila slovito tursko pivo Efes, ki po 14 dneh posta se bolj paše.

Hierapolis so ostanki anticnega mesta s kamnitimi grobnicami, Pamukkale pa snezno beli kalcijevi bazencki...To sta najbolj obiskane turske znamenitosti. Letno jih obisce kar 10 miljonov tujih in domacih turistov.

Ni komentarjev: