torek, 22. april 2008

Bangkok

10 miljonska Tajska prestolnica, polna odstekanih domacinov in turistov, je verjetno najbolj turisticen kraj na svetu.
Na stantih najdes ponaradke in ponudbo vsega mogocega: poceni tatuji, podaljsanje las v kite in drede, ponarejanje dokumentov, tekstila in kica vseh vrst, odlicne Tajske hrane(tudi kobilice, scurki, gosenice...).Ponarejani oz. preobleceni v menihe so tudi nekateri, ki prosjacijo turiste na ulicah. Povsod najdes lepotilne salone in znana Tajska masaza se vedno stane 3.5 eura za uro.
V okolici Bangkoka je ogromno budisticnih templjev, kamor te lahko pelje tuk-tuk brezplacno, ce se ustavis v trgovini, z zanimanjem sprasujes in ogledujes, sofer pa zato dobi brezplacni kupon za bencin.
Tu je verjetno najvecji sex turizem na svetu, saj si skoraj vsak star ali mlad tu privosci brhko mladenko ali tranzistorja, da skupaj odkrivata ''lepote Tajske''. V zadjih mesecih pa so ukinili znano Pank-Ponk erijo s sex show-i in jo prestavili v en prostor z drago vstopnino in tudi alkohol po 11 uri zvecer v trgovinah ni mozno kupiti.
V norem Bangkoku ni nikoli dolgcas, saj se ves cas nekaj dogaja in ob ogromni konkurenci najdes kar zelis za nizko ceno.

Ni komentarjev: