ponedeljek, 28. april 2008

Pathein & Chaungtha beach

Prometne povezave po drzavi so zelo slabe. Slabe ceste, prenapolnjeni stari avtobusi ljudi in njihove prtljage ter neznanje jezika so le osnovni razlogi, da je tu tezko potovati. Cene za turiste so visje in nikoli ne mores vedeti kdaj in kje bos obstal.
Za 100 km sva potrebovala 5 ur in na poti proti morju obstala v mestu Pathein. Neverjetno prijazni, nasmejani domacini so naju gledali in pozdravljali z vseh strani, saj tu nisva srecala drugega turista. Res se zacudis, ko vidis da v letu 2008 zivijo kot pri nas pred sto leti.
Naslednje jutro sva za 36 km porabila 2 uri in pol in malo po prihodu je zacelo dezevati. Prijetno presenecena sva v najenim hotelu srecala se dva Slovenca, in poleg se enega Americana smo bili tam edini gostje. Po prespani noci in zajtrku so nas zaradi napovedanih neurij in ukaza s strani drzave, izselili v notranjost. S prvim avtobusom smo se vrnili nazaj v Pathein in se na poti zaradi razmocenih cest skoraj prevrnili, del poti pa tudi prehodili. Tu smo se Slovenci razsli, midva pa sva prespala se eno noc.

Ni komentarjev: