ponedeljek, 25. avgust 2008

Kuala Lumpur

Potekla eno mesecna indonezijska viza (dobis jo na letaliscu) in ugodnejse letalske povezave, sta razloga, da sva si ogledala glavno mesto Malezije.

Kuala Lumpur je cisto, urejeno mesto z mesanim prebivalstvom, od katerih je le 55% Malezijcev. Vecina ljudi zna anglesko, saj je bila njihova kolonija, ki 31. avgusta praznuje 51. obletnico neodvisnosti.
Najvecja znamenitost sta Petronasova dvojcka, ki sta z 452 metri drugi najvisji stavbi na svetu. Povezuje jih steklen most, iz katerega je bil soncnem jutru lep razgled na mesto.
Kljub visjemu standardu kot v drugih azijskih drzavah, pa se da tudi tu kvalitetno in poceni ziveti. Mestni avtobusi stanejo 2 ringita(1 euro=5 ringitov) in z isto karto se 24 ur vozis neomejeno. Poceni hrana je v ''food courtih" in v predulu China Town ter Little Indija, kjer najdes tudi poceni azijsko kramo.
Dni, ki sva jih prezivela v KL, sva prespala pri starejsi gospe Elmi... neverjetno zanimiva oseba, ceprav ima za svoje hisne ljubljencke tudi podgane. Povedala je veliko o nacinu zivljenja muslimanov, veri, kulturi in o prihajajocen Ramadanu, ki se letos zacne 1. septembra.

Ni komentarjev: