sreda, 27. avgust 2008

Bali

Že ob prihodu na letališče ti postane jasno, da to ni prava Indonezija in da gre za masovni turizem, kar se vidi v kilometrih restavracij in trgovin. Najbolj popularen je predel Kuta, z dolgo peščeno plazo, polno srfarjev in burnim nočnim življenjem... poskrbljeno je tudi za tiste, ki pridejo sami, saj prijateljic noči nikoli ne manjka.:)
Konkurenca je ogromna, zato si lahko najdeš poceni hrano in prenočišče. Morska hrana in naravni sokovi so bili na jedilniku vsak dan (jastog s prilogo 5 eur, riba s prilogo 2 eur...). Tudi motorje ponujajo na vsakem vogalu (2,5 eur/dan), zato sva si ga vzela za več dni in odkrivala tudi druge predele otoka. Najlepše plaze so v predelu Nusa Dua in tudi v Samurju, kjer se je začel prvi turizem na Baliju.
Na otoku Bali, za razliko od ostale Indonezije, tu prevladuje hinduizem, ki pa je drugačen od tistega, ki ga ze poznava iz Indije in Nepala. Ljudje nosijo posebna oblačila in vsak dan dajejo darove pred templje, trgovine, na pločnike...
Tu sva preživela prave pocitnice, se razvajala in si privoščila vse in to za najnižjo ceno, kjub temu da je Bali eden najbolj turisticnih krajev na svetu.
Aja... pa tudi ženili smo se... pa ne midva :) http://www.potovalnik.blogspot.com/


Ni komentarjev: