sreda, 4. april 2012

Manila


Zgodaj zjutraj sva bila spet v 19 milijonski prestolnici. Najprej jutranji zajtrk v lokalni gostilnici nato pa na jepni do tretjega najvecjega nakupovalnega centra v Aziji. Mall of Asia je ogromna stvar, cene pa nic kaj cenejse kot pri nas. Je pa v blizini letalisca in brezplacno lahko shranis prtljago. Tako sva se otresla vseh kilogramov in z jepnijem ter vlakom, odpeljala v center mesta. Pogledala sva si stari del Intramuros, ki je obdan z obzidjem. Kolesar Gonzales je komaj poganjal zmajano kolo in na njem veliko tezo. Naredili smo voznjo okoli starih stavb ter si na hitro pogledali ta del Manile, ki je verjetno edini vreden ogleda.  

Nato sva sklenila in rekla "dost mava tega rajža" greva raje domov na šunko in potico! In sva sla...s taksijem proti letaliscu, ki pa je bil zaradi prihajajocih velikonocnih praznikov nabito poln. Vsepovsod avtomobili in vsaj tristo oseb pred letaliscem znotraj pa se vecja norija.
Hitro sva se prerinila, oddala prtljago in po sreci dobila sedeze v first classu. Pilot je pred vzletom kar med potniki razbil čelo in srecno smo leteli proti Jedahu in kasneje proti Evropi.

Ni komentarjev: