torek, 22. julij 2008

Manali

Voznja iz Leha proti Manaliju je bila ena najtežjih na celem potovanju. Skoraj 500km prepadnih in vecinoma makadamskih cest smo prevozili v 19 urah, kjer nas je ves cas premetavalo in ni bilo mogoce zatisniti oci. Pokrajina je zelo lepa in zanimiva z nomadi, ki šotorijo ob rekah na višini med 4 in 5 tisoč metri. Zadnji del poti pa smo se spustili na 2000 metrov, kjer je vse zeleno, poraščeno z gozdovi in iz vsepovsod tečejo slapovi.
Manali je mesto hašiša, saj se po vsem starem delu mesta kadi dobesedno povsod. Vecina turistov je Izraelcov, ki se tu zadevajo in si dajo duška po vojski (moški 3 leta, ženske 2 leti).
4km iz mesta leži vasica Vashisht, kjer naj bi bile terme, vendar sva ob obisku ugotovila, da je to le kopalnica za domacine. V blizini je tudi smucisce Solang Nullan, ki naj bi poleti ponujal zorbing, a sva se zadovoljila le s sprehodom po zelenih pasnikih in lepi naravi.
Manali je poceni popotniški kraj, kjer sva si vzela počitek po napornih voznjah in visokih nadmorskih višinah in preverila če so tu res najboljši ''zvitki'' o cemer govori cela Indija.:)

1 komentar:

teja pravi ...

ola ola, kako kaj popotnika,jah kar precej časa sem simorala vzeti, da sem prečikirala kje vse sta že bila!!
Vesela sem da srečno potujeta in da se imata cool!! rada vaja mamtok tok, tebe Tinka pa sploh!!