četrtek, 9. september 2010

Cape Point

Iztekali so se dnevi z najino strelo in namenjena sva bila proti najbolj zahodni tocki Afrike. Se prej sva se ustavila v Betty's Bay, kjer je ena od dveh kolonij afriskih pingvinov na celini.
Vedno bolj sva se blizala okrozju Cape Towna, vec je bilo barakarskih naselij s crnim prebivalstvom, ki so odrinjeni na rob mesta. Po cesti, ki vodi cisto ob valovih atlantskega oceana sva prespala v Muizenbergu. Predel mesta je poznan po barvastih lesenih hiskah na plazi ter po srfarskih solah. Sicer pa je zvecer dokaj nevaren zaradi mnogih brezdomcev, ki tavajo po ulicah.
Zadnji dan sva bila namenjena proti eni najbolj obiskani tocki v drzavi. Najprej do zgodovinskega mesta Simon's Town, kjer sva na plazi Boulders naredila se nekaj fotk s pingvini, nato pa proti nacionalnem parku do najbolj zahodne tocke Afrike - Cape of Good Hope. Razgledi na ocean, bele plaze in na vrhu hriba svetilnik, na drugi strani pa rt Dobrega upanja. V parku se pasejo noji, impale, babuni ter zanimivo rastje, med katerim sva opazila veliko kaco ter kar nekaj zelv.
Na poti nazaj sva se peljala po zahodni strani rta, kjer je spektakularna cesta Chapman's Peak Drive. Voznja pod stenami in gorami 12 Apostolov z razgledi na divje plaze.
Popoldan sva avto vrnila ter bila vesela, da sva po prevozenih 3909 km varno prispela v center Cape Towna.

Ni komentarjev: