sreda, 15. september 2010

Cape Town

Cape Town je zaradi svoje arhitekture ter ljudi najbolj evropsko mesto v JA. Pravijo mu Mother's city. Najvecja posebnost je ogromna gora Table mountain, ki se dviga nad centrom mesta. Lahko jo osvojis pes ali z gondolo, ki potegne 1086m visoko. Iz vrha te mizaste gore so fenomenalni razgledi na vse strani in po sami planoti vodi vec pes poti.
Ob obali atlanstkega oceana je urejen Waterfront, kjer je ogromno sopinga, barov in restavracij. Ponujajo pa tudi ogled mesta s helikopterjem, jadranje ali voznjo z katamaranom na Robben island. Tam je bil zaprt Nelson Mandela, po katerem se ze pred njegovo smrtjo imenuje ogromno stvari v celi drzavi.
Center mesta je Long St., kjer so hostli in vsa popotniska scena. Zanimiv je obisk Green marketa kjer prodajajo izdelke iz vecih afriskih drzav ter parki, muzeji...
Nikoli ne zmanjka zanimivih stvari prej zmanjka casa, saj je Cape Town mesto v katerega se zaljubis.
Tu je tudi zadnja tocka najinega potovanja po Afriki. Uzivava v najlepsem mestu, nabirava pivsko kondicijo ter odstevava ure, ko bova sedla na avion ter preko Londona prispela v naso malo vasico Slovenijo.

Ni komentarjev: