sobota, 17. november 2012

Goa

Izstopila sva v mestu Mapusa in se z malim busom peljala proti Arambolu. Vsepovsod veliko prometa, turistov ter trznic tekstila. Tudi prenocisc ni malo, kjer za nekaj evrov dobis spodobno sobo. Dolga plaza ponuja ogromno zabave, saj so bari eden ob drugem. Zanimiv je vsakodnevni soncni zahod ob spremljavi bobnov, plesa, ognja in posebnih ljudi. Ogledovanje zanimivih hipijev, utrganih belcev z "nasamponiranimi" mozgani :)... nekateri tudi z otroci. Razlicne meditacije in droge so jim "sklistirale" telo in predvsem glavo, kar v provinci zabave sploh ni tezko.
Delavci v barih zasluzijo za delo od jutra do noci le sedemdeset evrov na mesec in so za napitnino zelo ponizni in ustrezljivi.
Vzela sva motor in si pogledala to bivso portugalsko kolonijo, kjer so naju spremljale stare katedrale, cerkve in kapelice, katere so najbolj ohranjene in urejene v Old Goi. Po ogledu Calanguta, Bage, Anjune in drugih turisticnih obmorskih krajev v severnem delu, sva ugotovila, da je v Arambolu zaenkrat se najpristnejsa scena.
Zal pa prava Goa pocasi izginja, saj mnozice Rusov s polnimi zepi placujejo vse. Lokalci govorijo rusko in tudi ceniki so prilagojeni mnozicam belih z rublji.

Ni komentarjev: