četrtek, 29. november 2012

Havelock Island

Iz severnega Andamana sva se pomaknila nazaj do Rangata. Srecala sva "stare" prijatelje in obiskala nekaj hindu templjev. Takoj sva dobila piko na celo in sedela z njimi pri glasni molitvi. Mestece hitro utihne in tudi midva sva se vrnila v lokalni hotelcek. Zgodaj zjutraj pa v pristanisce in na ladjo do najturisticnejsega otoka.
Takoj po prihodu nas je pricakalo vlazno in dezevno vreme, vozniki riks, ki so se borili za bela turista. Vecina resortov jim ponuja dobro provizijo, zato ti takoj racunajo nizko ceno prevoza. Voznika sva zal razocarala in se sama sprehodila po plazi stevilka pet, kjer sva kasneje nasla odlicno hisko za nizko ceno. Vsi resorti so cisto zapolnjeni in hiske so po vecini ena ob drugi. Veliko je tudi Zidov- izraelskih turistov, kateri se drzijo zase v vsem poznanih placih. Seveda se drugi folk tam ne drenja, saj jih vecinoma ne marajo.
Prve dni je bilo oblacno in dezevno. Vseeno sva vzela motor in se peljala naokoli. Najbolj poznana plaza Radha Nagar se nahaja priblizno 10 kilometrov stran od trznice, ki je tudi center dogajanja na otoku. Dolga bela plaza, kateri pravijo tudi beach No.7 je najbolj obiskana. Vecina je indijskih turistov, tudi sveze porocenih, ki se kopajo kar obleceni in tudi nekaj belih raztresenih po rajski plazi. Obdajajo jo ogromna drevesa in dzungla, tako kot tudi vse ostale andamanske otoke. Kopala sva se tudi v laguni Neils Cove in upala, da ne srecava krokodila, ki je leta 2010 pokoncal ameriskega turista. Enega vecjih podvigov smo naredili skupaj s prijateljem Makejem. Po namoceni dzungli smo bosi zacali in iskali pravo pot do plaze Elephant. Po uri pogrezanja v blato smo le nasli rajsko plazico in snorklanje ter nora narava je odtehtala divjo pot. Zvecer smo ta dan ob dobri ribi in slabem indijskem vinu kvalitetno proslavili.
Dneve sva prezivljala na motorju, vecere v viseci mrezi privezani pod pod palme, se hladila s pivom Kingfisher in kljub najvecjemu turizmu zadnja runda pade ob 23 uri.

Ni komentarjev: