petek, 12. september 2008

Ashburton & Mt Hutt

Vikend v Ashburtonu sva prezivela pri prijateljih Tonee in Kevinu, ki sta naju povabila preko CS.
Samo mesto ni nic posebnega, zato sva se raje odpravila v gorovje Mt Hutt, kjer je eno najboljsih smucisc v NZ. Stopanje do vrha nama je vzelo kar nekaj casa, vendar pa je lepo vreme, veliko ljudi in band na smuciscu odtehtalo vse. Midva sicer nisva zapravila veliko, lahko pa bi smucala za 87 nzd in si sposodila opremo za se enkrat toliko, seveda za en dan (1 eur-2nzd). V naslednih dneh sva se sprehajala v okolici Methvena, se vozila med pasniki in uzivala ob pogledih na noro pokrajino ter zasnezene gore.
Sobotni vecer pa je bil eden pomembnejsih za kiwije, saj je bila na sporedu zakljucna tekma v ragbiju, med Avstralijo in Novo Zelandijo. S pivom v roki in klobuki na glavi smo navijali za ''nase'' All Black-se, ki so nakoncu zmagali, mi pa smo imeli dober razlog za proslavljanje.

1 komentar:

J-ka pravi ...

Draga Tina in Matjaz...
zal nisem mogla prebrati vajinega posta iz NZ, ampak ze od kar smo se razsli vama z Rokcem hoceva poslati sporocilo (Uros in Bojana sta ze nekje na poti domov mislim, da nekje v Dohi trenutno).
Uglavnem hvala obema se enkrat za odlicno druzbo :))), res sta super:)
Midva sva sedaj na Floresu... po 4-dnevnem potovanju po morju (Komodo, Rinca in se nekaj manjsih otokov) smo prispeli v Labuanbajo, jutri pa ze odhajamo proti vulkanu Kelimutu. Sledi se zakljucek najine poti... Suma (kart zal se imava).
Kako je kaj zivljenje v NZ?
Kaj se javita, uzivajta ter upam, da se kmalu spet vidimo... ce ne drugje na ribicah na Bledu :)))

Lp pa ****
rokc in Jasna