torek, 30. september 2008

Wellington

Po treh urah in pol voznje po razburkanem morju, v druzbi belo - zelenih obrazov in z vreckami v rokah, smo pripluli v glavno mesto.
Wellington je lepo obmorsko mesto, ki slavi tudi po tem, da je poleg Chicaga najbolj vetrovno na svetu. Kot na celem severnem otoku je tudi tu veliko potresov, zato je vecina pomembnih zgradb narejena na pilotih. To sva si ogledala v parlamentu in najvecjem ter najpomembnejsem muzeju Te Papa, kjer hranijo vso zgodovino drzave in maorske kulture.

Z gondolo sva se povzpela nad mesto, uzivala v soncnem razgledu in se na poti nazaj sprehodila skozi botanicni vrt, kjer v oktobru cvetijo tulipani.

Popularni predeli mesta so Courtnay Plaza in Cuba St., kjer ne manjka zabave, barov in restavracij. Kadar pa te veter ne ''prestavlja'', je prijeten sprehod ob morju, marini ali po urejenih poteh v okolici mesta.

Novozelandci so eni najbolj odprtih narodov, kar se vidi v sprejemanju vseh mogocih cudakov in ljudi vseh narodnosti. Ob obisku najstarejse lesene gotske cerkve, sva to se bolj spoznala, saj se v njej lahko poroci vsak, ne glede na vero in kulturo.

Ni komentarjev: