četrtek, 25. september 2008

Takaka

Pot iz Nelsona do Takake vodi cez hribe, z razgledi na zalive in grice porascene z gozdovi. Golden Bay je zadnji zaliv na SZ delu juznega otoka in Takaka je glavno sredisce v tem delu.
Majhno hipijevsko mestece, od koder sva se s kolesi odpravila raziskovat zalive z zlatim peskom, samotnimi plazami in kristalno cistim morjem. Ustavila sva se v zalivu Ligar ter hodila po hladni vodi in se soncila na plazah Pohare in Tate. Naslednji dan pa sva pristopala do skrajnega SZ dela, vse do koder pelje cesta. Nato sva pot nadaljevala pes, do Fossil Baya, hodila po samotnih dolgih plazah in bilo je kot na koncu sveta. Na poti nazaj sva se najprej ustavila v mestecu Collingwood, nato pa v znani pivnici Mussel Inn, kjer proizvajajo pivo iz vsega mogocega. Blizu Takake je se ena zanimivost - Pupu Springs. Izvir kristalno ciste vode, ki je bil skrivnostni kraj za Maore in je danes najvecji izvir vode v NZ. Ti kraji so eni izmed najbolj obiskanih turisticnih tock in zaradi lepote narave res nekaj posebnega...ja, sedaj bolje razumeva, zakaj nama je toliko popotnikov dejalo, da jim je ta drzava se posebno vsec.

2 komentarja:

Unknown pravi ...

uglavnem dej pridta že počas nazaj :)

teja pravi ...

joj joj že skoraj leto dni vaju ni pa še vedno imata gromno za povedati in pogledati ter raziskati, lepo se imejta pa povem vama da vaju že pošteno pogrešam!!