četrtek, 13. maj 2010

Cape Maclear

Iz mesta sva se zopet vrnila ob jezero. Z busom do Monkey Baya in nato na kasonu kamiona (matola) po prasni cesti do Cape Macleara. Med grici, zeleno pokrajino in velikimi skalami lezi rt, ki je najbolj popularna turisticna tocka ob jezeri Malawi. Dolga pescena plaza, rezorti in kampi okoli njih pa slamnate hiske in lokalno zivljenje ribicev. Vsi rezorti so kot tudi sicer po vsej drzavi v lasti tujcev, zato je dobra ponudba vsega. Na koncu rta se zacne nacionalni park, ki obsega tudi tri vecje otoke in je pod Uneskovo zascito.
Prehodila sva celo plazo ter opazovala zivljenje lokalcev, ki zivijo z jezerom. Ogromno se pije alkohol, lokalne zvarke in pivo Chibuku, ki ga prodajajo v literskih tetrapakih. Okus je ogaben se posebno zato, ker ga pijejo toplega.
Tudi tukaj sva si pripravljala ribe in poskusila se druge vrste, kot so Kampango, Cambo ter Butter fish, ki ji tukaj pravijo Tiger fish. Vecino casa pa sva lezala v senci ter uzivala v lepih soncnih dnevih.
Zvecer pa na pivo s prijatelji, saj je nocnega zivljenja dovolj. Posedali smo ob ognju, poslusali ritme bobnov in se druzili z lokalnimi rastamani.

Ni komentarjev: