sobota, 1. maj 2010

Otok Chizi

Pred nama je bil teden pocitnic. Mirna jutra, plavanje v jezeru, zvecer pa pripravljanje vecerje. V vasi sva si kupovala zelenjavo in kruh, ribici pa so nama v lesenih kanujih dostavljali sveze ribe. Ker jih en dan ni bilo, sva povprasala za piscanca. Brez tezav so otroci kuro ujeli, prijazen fant jo je oskubil v jezeru in v slabi uri je bila kura pripravljena. Vsi zaposleni, se posebno Vili se je vsak dan cudil nad dobrotami, saj tudi ko oni niso mogli dobiti rib za goste, so se na najinem zaru ze obracale Butter fish.
Da nisva le lezala v visecih mrezah ali modrovala v pisarni, sva naredila tudi potop. Malavijsko jezero ima vec kot 500 razlicnih vrst rib, poleg tega pa smo se potapljali okoli podvodne gore ter se tlacili skozi male jame in med skalami.
Ker vode na otoku ni, za vse sluzi jezero.Uporabljajo klor in vodo delajo pitno. A nama je bolj tekel Kuche Kuche, ki ga je hladil lokalec, ki je imel skrinjo le malo stran od hisice. Zivljenje na otoku je lazje zadnjih osem let, odkar imajo elektriko. Vse se odvija pocasi, ljudje pa so se bolj prijazni kot so ze sicer malavijci. Zato ni cudno, da drzavi pravijo toplo srce Afrike.
Bilo je pravo uzivanje brez pakiranja in izbrala sva si raj za pocitek.

Ni komentarjev: