petek, 28. oktober 2011

Mirissa beach

Sredi popoldanskega naliva nama voznik pove, da smo prispeli v Mirisso. Prvo uro preziviva s prijaznim parom in dvema ovcarjema v dnevni sobi njihove hise.
Nato pa na lov za sobo te najpopularnejse backpackerske tocke. Prenocisca ob morju so zelo blizu glavne prometne ceste. Vse sobe so stisnjene in vsak lastnik se dodatno gradi. Takoj sva pogresala prostor, ki sva ga imela v Tangalle, vendar sva ze zvecer ugotovila, da se tukaj dogaja. Muzika in ohlajeno pivo za dober evro ti postrezeno na rajski plazi polni palm ... kaj se hoces boljsega?
Veliko mladih tu ostane vec dni, srfajo in se zabavajo. Ob vecerih pred "restavracijami" postavijo stojnice z morskimi dobrotami. Izberes kar zelis, se dogovoris za ceno in cez nekaj casa je ze na tvojem krozniku.
Na drugi strani ceste je nekaj malih trgovinic, lokalne restavracije in tudi cenejsa prenocisca. Za zajtrk hodila na caj in mastne ocvrtke, spoznavala vsakodnevne lokalce te umazane gostilnice.
Pogledala sva si tudi zgodovinsko mesto Galle, kjer je lepo ohranjen stari del mesta in ga varuje obzidje. Tam so tudi muzeji, veliko zgodovine razlicnih kolonizatorjev, prijetni kafici...
Tudi brivec je pokazal svoje sposobnosti moskega strizenja. Najprej stizenje, nato britje z posebnim razkuzevanjem na koncu pa se masaza glave, ki jo je nato prenesel se na vrat, hrbet... veliko smeha in zabave za nizko ceno in malo napitnine... pa ni bil tako svoh:)
Dnevi so hitro minili in ze sva spet sedela na starem busu, ki naju je popeljal mimo mnogih rezortov zahodnega dela otoka vse do mesta Negombo.

Ni komentarjev: