sreda, 26. oktober 2011

Tangalle

Z divjim voznikom, ki je za lepsi dan zvecil betelove liste in bil zato malo ''zadet'', smo drveli proti morju. Avtobus kot vsak, okrasen z verskimi podobami bogov, glasna lokalna glasba in nabito poln.
Na glavni postaji Tangalla izstopiva, ko se zgodi prvic, da naju nekdo prepricuje da je ''njegov '' hotel najboljsa opcija. Ne zmeniva se dosti in odpeljeva se prosti izbrani lokaciji.
Ob dolgem - neskoncnem zalivu je veliko moznosti prenocisc in zanimivo je, da jih je veliko v lasti tujcev.
V senci raznovrstnega razstlinstva ob zvokih morja in s pogledom na valove sva na verandi prezivljala dneve. Prehodila sva velik del zaliva ter obcudovala divjo plazo. Vecere pa v sosednem rasta baru ob Lion pivu pri nemsko-srilanskem nastopacu.
Mesto pa ravno prav oddaljeno za sprehod, poceni restavracije ali trznice, kjer se z lokalci zapleteva v vedno enake pogovore. Hy... from from... married... children... how Sri Lanka?? Sri Lanka GOOD?? good?? BY!! Vedno znova se nasmejeva, saj so po opravljenem ''pogovoru'' srecni tudi oni. Kjer je turizma malo so ljudje izjemni. Zavedajo se , da je turizem pomemben. Imajo veliko lepega in zanimivega in ce bodo tudi ljudje ostali taki, bo turizem z leta v leto narascal.

Ni komentarjev: