petek, 9. november 2007

Belize

Iz mehiškega mesta Chetumal sva vzela bus proti Belize city-ju in za 10 minut zamudila zadnjo barko proti otoku Caye Calcuer(kij koker) zato sva prespala v Belize cityju, mestu črncev in kitajcev, ki so v zameno za odplačilo dolga naselili celotni Belize in imajo monopol nad trgovinami in restavracijami po vsem Belizeju.

Caye Calcuer je backpakerska Jamajka od koder so odlične povezave za 2 največji koralni greben in ''blue hole'', za ceno od 100$ naprej. Midva sva zato vzela snorkljanje na treh lokacijah kjer je bilo možno plavati med koralami in se potapljati z mantami in drugimi ribami. Zvečer pa spet srečanje z lokalnimi sošolci, ki prodajajo kar ti srce poželi... ampak za ceno dražje kot v Sloveniji. Domačini pa dan za dnem čakajo in čakajo, da bo s palme padlo kakšno pivo, cigaret ali belizejski dolar, vendar so kljub temu prijazni, ti pomagajo in niso vsiljivi.


Nato sledi vas Independence, ki lezi na jugu Belizeja odkoder sva z barko prisla na obljubljeni rajski otok Placencia, kjer razen dragih cen plaza ni bila nic posebnega(Tulum nas je prevec razvadil).


Zaradi edinega mejnega prehoda sva z ameriskimi school busi(drugih sploh ni) prisla v Punto gordo, zadnje vecje mesto kjer se je cas ustavil pred 3 leti ob 2 popoldne, kjer sva uredila mejne obveznosti in z barko odplula v guatemalsko mesto Livingston.

2 komentarja:

Unknown pravi ...

Vidim da športaš, fino, samo pazi da ne boš kakšnega šaha brez čelade s sočolci igrav, ker ti lahko pade pir iz palme na glavo :)

JANEZ pravi ...

Tina po slikah sodeč se mata ful hudo.Kr tko naprej pa mal več slikc bi lohk gor dala.UUUUUŽŽŽŽŽŽIIIIIIVVVVVVIIIIIITTTTAAAA...