ponedeljek, 12. november 2007

Livingston-Rio dulce

Livingston je zanimivo mesto ob karibski obali Guatemale, kjer zivijo crnci in indijanci... je pol ceneje kot v drzavah do sedaj vendar so tezave z dvigovanjem na bankomatih. Po nakjucju sva spoznala nasa rodzaka Zorana in Vojkana iz Beograda, ki ze celo zivljenje delata po Juzni Ameriki. Skupaj smo si naredili balkan zur in debatirali ob rumu in cervezi ter plesali in se zabavali do poznih ur. Naslednji dan sva vzela barko proti mestu Rio dulce kjer smo se vozili po recnih rokavih in po jezeru Lago de Izabar. Pokrajina je neverjetna, ljudje so prijazni, zivijo ob rekah in se prezivljajo od lovljenja rib in malo od turizma.
Iz mesta Rio dulce sva z busom preko San Luisa prispela do resorta Finca Ixobel, kjer se spi v hisah na drevesu in kjer ob dobri hrani in lepi naravi ponujajo veliko sportnih aktivnosti po zelo ugodnih cenah. http://www.fincaixobel.com/
Naslednji dan sva postopala lokalce in sva se na kesonu z ostalimi domorodci in psom pripeljala do mesta Poptun in nato z busom proti Floresu, kjer je izhodisce za slavne majevske rusevine Tikal. Koncno smo se dobili s Simonom tako, da smo sedaj tukaj ''Tres gringos de Eslovenia''.

Ni komentarjev: