nedelja, 1. junij 2008

East Sikkim - Gangtok

Glavno mesto province Sikkim, ki se razprostira med 1400-1700 metri. Je izhodiščna tocka za severne vasice ob tibetanski meji, za katere pravijo, da lezijo kot na koncu sveta. Za ta del potrebuješ spet posebno dovoljenje, ostanes lahko samo dve noči in se to v vodenju agencije.
Glavno dogajanje je peš cona s kipom Mahatma Gandhija (osvoboditelj Indije od Britancev), na kateri lahko sediš ure in opazuješ mešane množice ljudi. Ganktok je znan tudi po razlicnih vrstah orhidej, lepi naravi, tibetanskem institutu, budističnih templjih...
V Indiji je alkohol ''greh'' zato je le nekaj trgovin, kjer ga prodajajo. Slovito pivo King Fischer ti ob nakupu zavijejo v časopis in ti ga prodajo skozi rešetke. Domačini večinoma pijejo le chai (čaj z mlekom) in na veliko ponujajo opojne substance. Poleg raznolike indijske hrane na vsakem vogalu prodajajo momo-te (zelenjava ali meso zavita v testo), ki oblažijo želodce po pekoči hrani.
Sikkim je provinca kamor se je naselilo najvec Nepalcev (70%) in ti so ze od nekdaj znani kor serpe. V vseh gorskih mestih in vasicah so ulice strme in prepletene, tako da vecino stvari nosijo nosaci na svojih hrbtih in največkrat tudi svojo dvakratno težo.

Ni komentarjev: