petek, 20. junij 2008

Kathmandu II

Na strehi jeepa sva se peljala do mejnega prehoda Sanuali. Tam sva ugotovila, da nama v Burmi niso dali vize za vec vstopov, zato nama ni preostalo drugega kot nazaj v Kathmandu. 12 ur nocne voznje z umazanim avtobusom, nabitim lokalcev, je bilo po nekaj urah ''udobneje'', saj sva zlomila sedez, ki je postal lezalnik. Za dobro jutro pa sva imela opravka z mladim taksistom, ki naju je napacno ocenil in mislil, da bova placala petkratno ceno.
Kathamandu je mesto, kjer imas vedno kaj poceti in ti nikoli ni dolgcas. Razen prvega dne, ki sva ga prezivela na indijski ambasadi, je bilo vsak dan lepo vreme. Pes sva se podala na Swayanabuth, kjer je budisticen tempelj s cudovitim razgledom na mesto.
Vse naslednje dni se je v Nepalu dogajal strajk in vsi prevozi so bili ukinjeni, zato sva si 5 km oddaljeni Patan ogledala pes. Mesto imenovano "city of beauty'' ima kot Kathmandu stari del, z se lepsimi templji in bolj umirjenim ter cistim Durbar Squarom.
Ob iskanju hotela sva naletela na ''slovenski guest house'', presenecena sva zagledala naso zastavo, slovenske knjige in revije ter vec slovenskih nalepk. Tu je kraj, kjer vedno prenocujejo nasi najbolj znani alpinisti s svojimi skupinami (Groselj, Humar, Karnicar...) in to ze 20 let.
Zaradi strajka je kazalo, da bova morala leteti, a sva imela sreco, dobila vizo in odsla isti dan na nocni bus. Vse naslednje dni so strajk nadaljevali.

Ni nama ni bilo zal, da sva se vrnila, preblem je le, da bi pokupila vse... a najini ruzaki ze tako pokajo po sivih.

Ni komentarjev: