sobota, 7. junij 2008

Pokhara

Na poti iz Kathmanduja sva se ustavila v blizini mesta Mugling in se tam 40 km z raftom spustila po reki, popoldan pa pot nadaljevala proti Pokhari.

Pokhara je drugo najvecje mesto, ki lezi pod visokimi himalajskimi hribi ob jezeru Phewa, ter je eno najlepsih in najbolj turisticnih krajev v Nepalu.

V casu sezone, ki traja od oktobra do maja si vecino turistov vzame treking v gorovje Annapurna. Osem do deset dnevni treking do baznega tabora je najbolj obiskan trek na svetu.

Tu sva veckrat rentala motor ali kolesa, odkrivala bliznje vasice, manjse slapove, okoliska jezera...Vcasih sva rentala coln, veslala po jezeru in opazovala domacine, ki sadijo riz in se pripravljajo na dezevno dobo.Vsak dan so se za kratek cas iza oblakov kazali zasnezeni vrhovi osemtisocakov.

Ob jezeru je polno hotelov, restavracij,trgovin in zato so tu cene 2x do 3x drazje kot le malo stran iz te turisticne cone.

Zaradi dobre klime in lepe narave sva tu ostala 10 dni, dneve prezivljala zunaj, vecere pa ob gledanju nogometa in pobiranja stav za jastoge.

Ni komentarjev: