torek, 13. januar 2015

Ahmedabad

Prispela z nočnim busom in takoj na zgodno jutranji sprehod okoli centra mesta, tržnica (polno smeti, meso, psi), vse se giblje in dogaja se na vsakem koraku, vendar življenje tukaj je vsak dan eno in isto. Sledi degustiranje značilne hrane za Gujarat ter počitek z mestnimi psi v senci v parka.
V vročem delu dneva se odpraviva v šoping, kjer zapraviva čas do večera, 4 ure-čas je tako hitro stekel, da sva pozabila tudi jest. Jezero »Kankaria lake«, za mnoge sva poleg jezera glavna atrakcija tudi midva, ker se jih želi veliko slikati z dvema »belima«.
Sledi hrupen večer, gneča: psi, ljudje, krave, kolesa, rikše, avtomobili-hupanje, izpušni plini... nor vecerni kaos tega 8+ miljonskega mesta.
Iščeva pot do železniške in ful sva lačna, zagleda naju en mlad fant, ki nama potem s kolesom sledi naokoli in naju stalno usmerja naravnost proti železniški (midva iščeva hrano stran od kaosa), potem ko vidi da še vedno iščeva nekaj umirjenega, naju pelje v neko hišo, kjer dobiva res dobr thali in se najeva ko norca; na avtobusni postaji se ustavimo in povabiva ga na čaj, okoli nas se nabere klapa fantov in začne se debata; fant kar noče stran in naju pospremi vse do postaje in potem kar z nama čaka na vlak. Na telefonu nama kaže filmčke, s katerimi zabava bolj »sebe« kot naju.

Ni komentarjev: