sreda, 10. februar 2010

Diani beach

Plaza Diani je najbolj popularna od vseh, ki lezijo juzno od Mombase in ena najbolj turisticnih v drzavi. Posejana je z rezorti, hoteli in privat hisami ter obsega 8 km dolgo belo pesceno plazo. Zaradi turizma so ljudje tu manj prijazni, cene pa visje kot drugod.
Nasla sva si sobo ob morju in vsak dan so nama druzbo delale opice. Te so nebojece prihajale v sobo ter iskale hrano. Nama pa je morske dobrote pripravljal ''osebni'' kuhar, ki sva ga nasla na plazi. Vsak dan je prinesel svez ulov, zvecer pa pripravil odlicno vecerjo.
Mombasa je od tu oddaljena 30 km in ni povezana s cesto, zato v Likoniju preckas zaliv s trajektom. Je drugo najvecje mesto v drzavi in glavno pristanisce v vzhodni Afriki. Zanimiv je stari del mesta, obzidje Jesus ter market zacimbami ter drugo kramo.
Kenija je poleg Somalije edina drzava v Afriki, kjer se legalno prodaja MIRAA (kat). Vejice olupis in jih zaradi slabega okusa zvecis skupaj s cigumijem. Ohranja te budnega in polnega energije. Izhaja iz mesta Meru, kjer so tla slana in zato tam najbolje uspeva.
Ocitno pa je Kenija tudi zelo zanimiva za iskanje novih partnerjev. Ogromno starih atov si ''renta'' mlade deklice za skupno prezivljanje dopusta. Presenetilo pa naju je, da si tudi zenske srednjih let poiscejo mlade zrebce. Tako kot najini sosedi anglezinji se lahko zgodi, da se zaljubijo v enkrat mlajse fante in se vracajo nazaj veckrat na leto :)
Zapuscava kenijsko obalo in se preko mejnega prehoda Lunga Lunga odpravljava na otoke Tanzanije .

1 komentar:

Unknown pravi ...

cześć podróżnicy :)
we're at home already but believe me we'd like to stay in 35C than back to -2C and snow :)
When I read about you trip I regret I don't have more time to explore kenya. Last day in Watamu I met women and I bought her some food - she took me to her house and, what was really amazing, wanted me to eat with her and her children a dinner. She didn't have almost nothing and wanted share her dinner with me. I never met such people. I was crying all night - we decided with Ola to help her family. And we decided for sure come back some day to Kanya :)
Aurelia