sobota, 17. april 2010

Mbeya

Po premagani poti sva si zdaj zasluzila pocitek.
Mbeya je mesto pod hribi obdana z zeleno naravo in ima zaradi visje lege prijetno klimo. Sprehajala sva se po okolici ter po daljsem casu sportala in se odpravila na bliznje vulkansko jezero Ngozi. Lokalec, ki naju je vodil skozi dezevni gozd je bos tako tekel pred nama, da sva ga komaj dohajala. Nisva se dala in po uri in pol smo bili na vrhu 2629 m visokega Ngozija, od koder se odpre razgled na veliko kratersko jezero.
V mestu sva presekala turnejo z rizem, ter jedla krompir in'' piscancka'', mogoce bi tem kuram lahko rekli pticki, saj je le malo mesa in veliko kosti. Zato pa sva imela dobre zajtrke, ko sva si nakupila zelenjavo, kruh in kuhana jajca:)
Po treh mesecih zapuscava vzhodno Afriko. Zanimive drzave, vsaka s svojimi posebnostimi. Najbolj vsec nama je bila Uganda, ker ima bogato naravo, lepe stvari in predvsem prijazne ljudi. Tanzanija pa ima lepe stvari, od Zanzibarja do najboljsih safarijev ter najvisjo goro Afrike, a ljudje so najbolj neprijazni od vseh drzav.
Zdaj pa prestopava obmocje drzav juzne Afrike in ze naju caka Malawi.

1 komentar:

teja pravi ...

no vidš pa je le prišel počitek,v petek sta odpotovali tudi naša mami in Lara proti Afriki,točno v Ambuseli park..... al kokrkol se napiše, v glavnem mejta se