nedelja, 20. junij 2010

Mahebourg

Iz hladne in zurerske JA sva priletela na otocek sredi indijskega oceana. Ob prihodu od vsakega turista zahtevajo iztopno karto in podatke hotela, kar vzame veliko casa. Sledilo je pregovarjanje s taxisti saj so cene visoke, midva pa edina z ruzakom. Odpeljala sva se do najblizjega mesta.
Mahebourg je malo neturisticno mesto, kjer ljudje se zivijo pristno otosko zivljenje. Ob ponedeljkih se odvija najvecji market na otoku in privabi turiste iz celega otoka.
V Mahebourgu ni lepih plaz in dodatno jih smetijo Indijci, ki vanj mecejo darove in morje castijo ter mu pravijo "sea Ganga". Le 5km stran pa je Blue Bay, kjer so plaze cudovite, bliznji otocek Kokos pa eden najlepsih na otoku.
Edini avtohtoni prebivalec otoka je raca dodo, danes pa otok naseljuje 70% Indijcev ter africani, Kitajci, Francozi... Veliko je tudi kristjanov in muslimanov zato je zanimivo, da na tako majhnem otoku zivi toliko razlicnih ver in kultur. Med seboj nimajo komfliktov, saj se zavedajo, da je to pomembno za turizem.
Vsepovsod so hindujski templji in prevladuje indijska hrana. Na vozovih prevazajo pekoce ocvrtke, juhe ter roti in capate v katere zavijajo razlicne omake in nadeve.Veliko je slascicaren s tipicnimi sladkimi dobrotami, v lokalnih restavracijah pa se vecinoma dobi le riz ali nudli.
V mestu sva tudi videla kako posebna sluzba pobira potepuske pse, zato se morava premakniti naprej, saj sva tudi midva ze dolgo brezdomca.

Ni komentarjev: