torek, 1. junij 2010

Tofo

Proti Tofu sva se peljala v udobnem avtu z italjanskim parom, ki se bolj kot potuje ukvarja s taxi sluzbo. A nama je to vseeno, saj naju je peljal od vrat do vrat.
Turisticni Tofo je najbolj popularen pocitniski kraj v Mozambiku. Sob je ogromno in lastniki so vecinoma juznoafricani. Ti imajo v lasti tudi potapljaske centre in vse je prirejeno njihovim zeljam.
Dolga pescena plaza ponuja vse vrste vodnih sportov a midva sva najbolj uzivala v podvodnem svetu, ki je res nekaj posebnega. Videla sva veliko manto ray, bele morske pse, velike zelve in ogromno vrst rib in koral. Zato ni cudno, da se tudi tu prodaja toliko morske hrane in po zelji ti jo prinesejo pred hotel. Poleg vseh dobrot iz zara, ki smo si jih pripravljali, pa zmaga vecerja z 24 jastogi in veliko kolicino vina.
V okolici so se drugi turisticni predeli, kot so Tofinho in Barra. Povsod je dolga divja pescena plaza, ki je raj za srfanje in kajtanje.
Najblizje mesto je Inhambane, ki je eno najlepsih in najstarejsih v drzavi. Ko hodis po sirokih ulicah s pisanimi nizkimi hisami in starimi stavbami se zdi kot, da si v juzni Ameriki.
V Tofu bi zelela ostati dlje, a zal morava urediti vizo za JAR. Se 500 km naju loci od glavnega mesta in spet imava odlicen prevoz z italjanskim birmanckom :)

Ni komentarjev: