nedelja, 27. junij 2010

Z motorjem po otoku

Najboljsa in najcenejsa opcija videti otok je rentanje motorja. Tudi sicer si veliko turistov vzame avto, saj so ceste urejene in dobro oznacene.
Ustavljala sva se v vaseh, si ogledala gricke sednih barv v Chamarelu, nekaj slapov, predvsem pa so naju zanimale plaze. Te so najlepse na polotoku Le Morne, kjer je tudi raj za kajtanje in srfanje, ter Belle Mare in plaze na severu. Cudovit je otok Cerfs, ki je najbolj popularen dnevni izlet. Zapeljala sva se tudi v glavno mesto Port Louis. Sprehodila sva se po prepolnih ulicah, sla v China Town ter obiskala market, nato pa mesto hitro zapustila, saj v njem vlada pravi kaos.
Sicer pa je otok zelen in posejan z nasadi sladkornega trsa, ki ga poleg caja in tobaka pridelajo in izvazajo najvec.V vecjih mestih in turisticnih krajih so veliki nakupovalni centri, kjer se dobi vse, cene pa so podobne kot pri nas.
Mauricius je znan kot drag turisticni otok, kar pa ravno ne drzi. Prenocisc je toliko, da kadarkoli prides lahko dobis sobo za ugodno ceno. Je varen in razvit in poleg francoscine vsi govorijo anglesko.
Z motorjem sva obkrozila otok, naredila preko 400km in se odlocila, da zadnji teden preziviva na severu.

Ni komentarjev: