sobota, 12. junij 2010

Pretoria

Zgodaj zjutraj sva prispela na glavno avtobusno postajo, kjer so naju prvo sokirale nizke temperature. Pocakala sva, da se je zdanilo, nato pa je sledil drugi sok. Sprehodila sva se po centru mesta in spoznala, da to vec ni Afrika.
Pretoria je ena od treh glavnih mest, urejena in zelo podobna avstralskim mestom.
Na najini poti sva spoznala Chrisa, ki nama je ponudil stanovanje v centru mesta, le nekaj minut hoje od stadiona. On sicer zivi nekaj km izven v mirnem kraju Meerhof. Tam ima pocitnisko - meditacijski center, kjer sva se relaksirala po nasi prvi zmagi. Peljal naju je tudi po mestu in nama pokazal nekaj zanimivih tock, kot tudi Ernesto, ki je z nama prezivel veliko casa.
Mesto kot vsa druga v tem casu zivi za nogomet. Povsod na trgih in v parkih se dogaja in postavljenih je veliko platnov, kjer si lahko ogledas vse nogometne tekme. Verjetno najbolj noro vzdusje pa je na Fan Festih, ki so postavleni poleg vseh stadionov.
Pretoria je bila vsa rumena na dan tekme med domacimi in Urugvajem. Slisalo se je Bafana Bafana, pele so vuvuzele in vsa drzava je upala na zmago. Bilo je noro vzdusje.
Nad mestom sva bila presencena, saj nama je bil zelo vsec in ko se vrneva, ga morda obisceva se enkrat.


Ni komentarjev: