petek, 25. februar 2011

El Chalten

Vzela sva avtobus coche cama (postelja) in cakalo naju je 26 ur voznje do El Calafateja. Vedno bolj smo se pomikali juzno vec je bilo praznine. Vozili smo se mimo mnogih crpalisc nafte in do vecera prispeli do obmorskega mesta Comodoro Rivadavia. Od tu pa se celo noc do mesta Rio Gallegos, kjer smo zjutraj zamenjali bus do El Calafateja. V mestecu sva prezivela le nekaj ur in se odlocila, da se še isti dan premakneva v vasico El Chalten, ki lezi v blizini jezera Viedma.
Zjutraj sva se zbudila v jasno jutro in podala sva se proti nacionalnem parku Los Glaciares. Ustavljala sva se ob vecih jezerih in razglednih tockah in imela nore poglede na na verigo hribov Fitz Roya. Popoldne se je pooblacilo a sva se vseeno povzpela do Lagune de los Tres. Vrnila sva se nazaj in nasla koco za plezalce. Odprla sva slavni Fernet in si odpocila po naporni hoji. Mimo sta prisla tudi makedonski par in skupaj smo nazdravili na bivso Jugo, na prvo srecanje turistov iz te drzave in na njen uspeh. Ona je nekaj dni nazaj kot prva Makedonka stala na vrhu Aconcague.
Prespala sva v kampu in se zjutraj odpravila proti gori Cerro Torre. Bilo je oblacno in zacelo je rositi, tako da sva se z drugimi pohodniki vrnila nazaj v vas. Mnogo turistov je zaman cakalo v vasici, saj je bila napovedan dez za naslednje tri dni. Lokalci so nas tolazili, da to je Patagonija jezni turisti, ki so se prestavlali po sobah in barih pa so rekli, da je to Puta-gonija:)

Ni komentarjev: