petek, 4. februar 2011

Cordoba

Dolga voznja na sicer udobnem busu je trajala 19 ur in po 1200km sem prispel v drugo najvecje argentinsko mesto.
Cordoba je studentsko mesto, mesto cerkva, muzejev in nocnega zivljenja. Po starem delu je ogromno sladolednic, picerij in pekarn, ki pecejo tudi slavne empanade. Vse to so sem prinesli Italijani , ki jih je v Argentini priseljenih najvec. Po cestah vozijo vecinoma stari muzejski avtomobili, ki si jih lahko videl pri nas pred mnogimi leti. Ne dajo veliko na "pleh"zato pa ne sparajo drugod sploh po restavracijah in barih, ki so podnevi in ponoci vedno polni. Cene so zaradi sibkega dolarja cenejse kot pri nas, cene prenocisc pa so se zadnjih petih letih podvojile.
Na glavnem trgu San Martin vsako soboto prirejajo plese tanga, raznorazni umetniki po ulicah poizkusajo zasluziti kaksen peso, drugi pa vse vikende na pes coni prodajajo razno kramo.
Ce se hoces odmaknit od mestnega vrveza je dobra izbira park Santimento ali kaksno odmaknjeno mestece. Odlocil sem se, da si pogledam popularno vasico La Cumbre, ki je dve uri odmaknjena iz mesta. Tam ponujajo skoke s padalom, jahanje konj., kolesarjenje... ali samo hoja po zanimivi pokrajini.
Po vikendu v Cordobi me spet caka nocna voznja in pricakovanje po srecanju z nasimi Slovenci v Argentini.

Ni komentarjev: