četrtek, 19. avgust 2010

Ambositra

Sredi noci sva prispela v Ambositro. Gorsko mestece obdano s hribi in razprsene vasice na vsakem od njih. Je center umetnosti in rocnih izdelkov. Veliko je izdelkov iz rafije in lesa.
Ravno ta vikend so imeli poseben praznik. Prisle so folklorne skupine iz okoliskih krajev in na glavnem trgu se je dogajalo. Poleg hrane in pijace so bili najbolj obiskani stanti z igrami na sreco. Kockanje in ruleta iz feltne ter tombola so bili prava stvar za lokalce. Tudi midva sva poizkusila sreco in zasluzila pol eura. Stari in mladi so sedeli na doma izdelanem vrtiljaku, ki je bil dan in noc zaseden.
Obiskala sva sobotni market zivine, kjer so prodajali zebuje in prasice. Ti so noro cvilili, saj so jih pred nakupom vlekli za jezik in jim pregledovali oci. Tako so se prepricali, da je prase dobre kvalitete. Cena za mladega pujska je 20 eur za zebuja pa od 140 do 180 eurov.
Med hribi so lepo obdelana polja. Nekateri iz rdece zemlje in ilovice izdelujejo opeko, ki jo nato na glavah prinasajo do ceste, kjer jo kasneje prodajo.
Najin krog je bil tako sklenjen in preko Antsirabeja sva bila na poti v glavno mesto.

1 komentar:

teja pravi ...

hej hoj a bosta kakega zebuja dam pripeljala he he vidm da so kar cenjeni =P