nedelja, 15. avgust 2010

Fianarantsoa

Kar prehitro so minili dnevi in spet sva sedela v kamionu. Letnik mercedeza je vsaj presegel abrahama a bil je obnovljen in prebarvan. Imel je tapicirane klopi in skoraj vsa steklena okna.
Ko smo zapustili mesto sva bila prepricana, da se bomo kmalu vozili po asfaltni cesti stevilka 13. Zal pa temu ni bilo tako. Bila je slabsa kot katera koli do sedaj. Zaradi skal in ogromnih lukenj nas je dan in noc premetavalo. Po 24 urah brez spanja nam je soncni vzhod pokazal drugacno pokrajino. Ogromne skale, suha trava in praznina. Le nekaj pastirjev je ze zarana gnalo svojo credo na paso. Prikljucili smo se cesti stevilka 7, ki je asfaltna in najbolj prometna juzno od Antananariva. Maratonska voznja se je po prevozenih 680km zakljucila v Fianarantsoi.
Mesto, ki se razprostira na vecih grickih je drugo najvecje v drzavi. Razdeljeno je na tri dele in stari del Haute Ville je najlepsi in najmirnejsi med njimi. Tam je vec cerkva, ki so bila obnovljena s pomocjo tujcev. Od tu je tudi lep razgled na mesto.
Najvec ljudi se tu ustavi zaradi znamenitega vlaka, ki pelje proti Manakari.

Ni komentarjev: