nedelja, 8. avgust 2010

Fort Dauphin

Po napornem potovanju sva prispela do juznega odrocnega mesta Fort Dauphin. Utrujena sva se najbolj razveselila tekoce vode in odlicnega tusa. Spet sva bila povezana s svetom, jedla sva razlicno hrano in trznice so bile bogato zalozene. Po dolgem casu sva spet videla vaza.
Mesto je obdano s hribi , jezeri in morjem na vec straneh. Razprostrto je na vec manjsih polotokov s samotnimi plazami. Med hojo po mestu se ti zdi, da si nekje v hribih. Je raj za srfanje in pohodnistvo. Turistov je malo in se najvec belcev je iz Kanade in Juzne Afrike, saj v teh krajih koplejo titan.
Fort Dauphin je bil eden prvih naseljenih mest na otoku. Iz starih casov je ostalo vec stavb, ki pa zal po vecini propadajo. Staro obzidje je v lasti vojske in od njega ni ostalo veliko. Vojaki tam v sandalih s starimi puskami ''plasijo vrane''. Zaradi pogostega dezja in vetra tu ni riks in po mestu vozijo francoski oldtajmerji, ki te za 1000 ariary popeljejo po mestu.
Kljub temu, da je mesto najvecje na tem delu tu ni nobene vecje trgovine.
V blizini je zanimiv obisk vasice Evatra in polotoka Lokaro. Tja zaradi slabe ceste ne vozi javni prevoz. Da prides do nje lahko hodis 15km po dolgi plazi ali pa kot midva najdes lokalce, ki te tja peljejo s kanujem. Po dveh jezerih in recnem kanalu smo po treh urah priveslali do Evatre.
Naslednji dan smo prehodili polotok. Samotne plaze, ogromne skale in bucanje valov na koncu pa velicasten razgled. Vasica s svojim carom, morje na eni in jezero na drugi strani vse okrog pa zeleno in hribovito.
Fort Dauphin je mesto, kjer se gore skoraj dotikajo oceana. To je spet drugacen del Madagaskarja.

Ni komentarjev: