torek, 16. marec 2010

Kampala & Entebbe

Glavno mesto Ugande je poznano kot mesto sedmih gricev. Center je Nakasero Hill, kjer vlada totaln kaos. Pol prometa, slabega zraka in ljudi. Vsepovsod trznice in soping centri na afriski nacin. Tudi tu je veliko Indijcev, prihajajo pa tudi Kitajci. Ti gradijo svoje centre , uvazajo svoje izdelke in konkurirajo Indijcem.
Pogledala sva si parlament in park neodvisnosti. Skoraj bi se izgubila med labirintom trznice Owino, ki je res ogromna. Prodajajo rabljena oblacila in obutev, ter ti po zelji zasijejo obleko. Ogromno trgujejo z arasidi, ki jih prebirajo ter meljejo v arasidovo maslo. Poleg vsega drugega pa je nama vsec, da imajo ogromno sadja, se posebno socnega ananasa, ki ti ga olupijo in narezejo za 30 centov evra. To naju resuje, saj je hrana vedno enaka. Jeva ze tisto, kar doma nebi in vesela sva, ko vidiva pecenega piscanca ali da je hrana vsaj topla.
Ob jezeru Victorija, najvecjem v Afriki velikem za tri in pol Slovenije, sva se v mestu Entebbe oddahnila od velikega mesta. Sla sva na obalo jezera a naju voda ni ravno navdusila. Sprehajala sva se po okolici ter se pogovarjala z lokalci, saj vsi znajo anglesko. Entebbe je tudi kraj, kjer je edino mednarodno letalisce v drzavi.

2 komentarja:

Sašo pravi ...

A v teh sodih je kikiriki?

Matjaž Pirnat pravi ...

Ja to so zmleti arasidi, ki tukaj v Ugandi dobro rastejo.Imajo jih na tone, tko da jih potem meljejo...tudi na trzincah.Vmes pa tudi kaksno podgano,scurke in ostalo golazen, da dobijo pravi okus arasidovega masla:)