sobota, 6. marec 2010

Lake Manyara

Cene safarijev v Tanzaniji so najvisje v celotni Afriki. Najceneje kar se da dobiti je okoli 100 evrov na osebo na dan, s tem da se spi v sotoru ali v sobah izven parkov. Seveda pa to ceno dobis, ce delis jeep se z drugimi.
Nasla sva agencijo, ki je obljubila, kot vse ostale, da ima par s katerim lahko delimo avto in stroske. Vesela, da greva, sva naslednje jutro komaj cakala, da pridejo po naju. Izkazalo se je, da ni nikogar in da sva sama, skupaj z voznikom in kuharjem. To nama je bilo se bolj vsec, saj sva imela veliko prostora in sva sama odlocala o postankih, fotkanju...
Odpeljali smo se proti nacionalnem parku Manyara.
Manjsi park lezi ob jezeru v dolini Rift. Je najbolj poznan po razlicnih vrstah ptic, posebni vrsti levov, ki plezajo po drevesih ter podvodnih konjih. Veliko je opic in ob jezeru je vse polno flamingov in drugih zivali. Imela sva veliko sreco, da sva videla leoparda. Stekel je pred nasim avtom, se ustavil in nas nekaj trenutkov opazoval.
Prenocili smo v bliznji vasici Mto Wa Mbu, ki v prevodu pomeni reka komarjev. Po vecerji sva se sprehodila skozi vas, posedela z masaji in opazovala lokalno sceno.

Ni komentarjev: