ponedeljek, 8. marec 2010

Tarangire

Tretji dan nas je cakal se obisk nacionalnega parka Tarangire. Lezi v blizini jezera Manyara ob reki Tarangiri.Poleg drugih zivali je park poznan po velikem stevilu slonov, ki jih tu stalno zivi okoli pet tisoc in po drevesih Baobab, ki so najvecja v Afriki.
Okrog vseh teh parkov so naseljeni masaji. Zivijo v slamnatih hiskah, pasejo zivino ter ne vedo dosti o ostalem svetu. Poskusajo prodati njihov tipicni nakit in zahtevajo denar za fotkanje. So nomadi in pri njih vlada poligamija. Tako obstaja masaj, ki ima 30 zena in sto otrok, za katere je dal zgraditi solo.
Tu sva videla res prave masaje in ne tiste preoblecene, ki sva jih srecevala ob obali. Tisti imajo mobitele za pasom, govorijo vec jezikov ter prodajajo tradicionalne masajske izdelke.
Po treh dneh, 800 km in norih nepozabnih dozivetjih, sva prispela nazaj v civilizacijo. Ustavila sva se v Arushi, ki je tretje najvecje mesto v drzavi in center safari turizma. Tu je tudi nacionalni park v katerem je 4566m visok Mt Meru. V velikem in turisticnem mestu je bilo seveda se vec tezakov kot prej, zato sva si ga na hitro pogledala in se naslednji dan odpravila cez mejo.

Ni komentarjev: