sreda, 10. marec 2010

Kisumu

Zapustila sva Tanzanijo in po dvanajstih urah voznje prispela v Kisumu. Prisla sva sredi noci in nato cakala v majhni cakalnici, dokler se ni zdanilo. Ceste so res obupne in povrhu tega se nas nori voznik, ki je med voznjo osvajal punce in nas premetaval po luknjah. Med preckanjem meja pa zanimivo barantanje z masajkami, ki so za svincnik ali kaj podobnega menjale nakit.
Kisumu je tretje najvecje mesto v Keniji in lezi ob jezeru Victorija. Nekdaj pomembno pristanisce, danes pa bolj umirjeno in prijetno. Hise so pisanih barv, center je cist, ljudje pa drugacni. Ni vec ulicnih tezakov in ogovarjanj iz vseh strani. Ljudje so mirni in prijazni, le vozniki koles imenovanih boda- boda te prijazno vabijo na svojega lepotca. Celo slikajo se radi in zato ne zahtevajo denarja.
Mesto Kisumu je tudi rojstno mesto oceta Baracka Obame. Obraz predsednika je na mnogih busih, majicah in drugod ter se pojavla tudi v Tanzaniji. Zdi se , da je Afrika ponorela ob izvolitvi temnopoltega predsednika in dala veliko upanje tudi njim.
Dogajanje se zacne ob osmih zjutraj in konca, ko se znoci. Le v barih se zbirajo moski, ki se ga nalivajo s pivom. Midva pa imava raje gin, ki ga kupujeva v plasticnih vreckah po deci in stane 20 centov evra.

4 komentarji:

Unknown pravi ...

LEP POZDRAV IZ BELE IN MRZLE PŠATE! VIDIVA DA UŽIVATA. SVA VAMA KAR MALO ZELO FOLŽ!!!!

LP, UŽIVAJTA ŠE NAPREJ PA SE VIDIMO....ENKRAT LETOS PREDVIDEVAM.

BURE IN SUZANA

Rodney pravi ...

Prid gremo v Planico!

Matjaž Pirnat pravi ...

Letos bova pa sigurno domov prisla mogoce pridem celo v Planico!
Drugac se lahko dobimo petnajst minut po zadnjem skoku tko da kar narocte enga laskega se za mene:)
Mejte se in pozdrav na vas domaco!

Rifl pravi ...

Tole pa kr zrihtan zgleda za Afriko!