sobota, 31. julij 2010

Ambola

V kasonu med jastogi skupaj z lokalci sva se po stirih urah cakanja peljala proti Amboli. O njej sva slisala, da je tam plaza se lepsa in zaradi koralnega grebena cisto blizu obale, res nekaj posebnega.
Bela, dolga, prazna in neskoncna plaza. Ob vecerih pa opazovanje kitov, ki so plavali na drugi strani grebena in soncni zahodi izpred hiske.
Vas pa majhna in tiha. Nima niti male trznice, kar ima sicer vsaka vasica v Afriki. Ne dobi si skoraj nic. Kava je totalno slana in niti ocvrtkov ni. Sadje in zelenjava - tsimisi, kar vsak dan veckrat slisis in pomeni NI. Zaradi lune in razburkanega morja tudi rib ni bilo.
Zato sva spet poiskala svojo mamo, ki je imela majhno trgovinico, kjer se je celo dobilo spagete in paradiznikova mezga. Za nekaj drobiza nama je posodila oglje ter posodo in spet sva imela novo gostilno. Kuhala sva si se juho z vrecke, kaj vec pa zal ni slo.
Kljub odmaknjenosti pa tudi v teh krajih ni problem prenociti. Spala sva v leseni hiski na plazi, ki je bila v lasti lokalca in tako se vedno dobi ugodna cena.
V blizini je park Tsimanampetsota, ki lezi 2km stran. Do tja pes, od tam pa zebu - car, s katerim smo na vozu prevozili vec kot 20km. Najlepsi del parka je veliko slano jezero s svojo posebno barvo in s stotinami flamingov ob njem. Zanimivo rastje, posebni baobabi, lemurji na drevesih ter jame in podvodna jezera.
Ker so kraji odmaknjeni in je problem prevoz v teh krajih se nisva srecala backpackerjev. Ustavijo se le tisti, ki z rentanimi jeepi odkrivajo nori jug. Na sreco sva na enem od njih dobila prevoz in na kasonu pick-upa sva se lahko premaknila naprej.

1 komentar:

teja pravi ...

uuuhh tole bi blo pa zame,sigurno bi shujšala =D